SAFFRON BUNS +

DSCN1910

 

Recept på 30 st saftiga lussebullar

 • 50 g jäst
 • 100 g Svenskt Smör
 • 5 dl mjölk
 • 250 g Kesella kvarg
 • 3 saffrans påsar
 • 1  1⁄2  dl strösocker
 • 1⁄2  tsk salt
 • ca 17 dl vetemjöl
 • 1 ägg
 • Vaniljsocker (till fyllningen)

Gör såhär:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37 °. Häll det över jästen. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 40 min. Sätt ugnen på 225 °.

Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den på 2 och kavla ut varje deg platt, blanda smör socker & vaniljsocker och smeta på (som när ni gör kanelbullar). Rulla sedan ihop den platta degen och skär den i önskad tjocklek.   Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin eller pärlsocker. Låt jäsa ca 20 min.   In i ugnen i 8-12 min!

MUMSA & ÄT!!

Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.

0

1 Comment

 1. Hej, jag har bloggat i ett år nu på nattstad med kategorin mode/livstil och jag har bland annat varit veckans blogg där och haft 70 000 läsare på en vecka! kika gärna in, då jag nu försöker förbättra min blogg ytterligare! kram http://www.nattstad.se/LovisaBriggert

  0

Comments are closed for this article!