MY HAIR ROUTINES

DSC_7534DSC_7506-2

Eftersom jag får frågor dagligen om mitt hår så har jag därför gjort ett inlägg till er där jag svarar på dom vanligaste frågorna som kommer. Hoppas det ger er svar på allt ni undrar kring min kaluffs annars får ni kommentera nedan <3

Vad använder du för Schampoo och Balsam?

Jag använder egentligen inget ”speciellt”, jag tar det vi har hemma. Men jag har alltid använt Wella enda sedan jag var liten men nu har jag börjat använt GK och Schwarzkopf bara för att dom doftar gott och gör håret så lent. På senaste tiden har jag varit noggrann med att använda hårinpackning vilket jag tycker har gett mitt ”torra” hår en otrolig skillnad både glans och strukturmässigt. Nu använder jag (den här) och innan det Scwarzkopf’s hårinpackning.

Tar du några vitaminer för håret?

Efter att mitt hår blev förstört för några år sedan i och med stress och järnbrist så började jag äta Silica, som är naturliga vitaminer för hår, hud och naglar. Tycker det funkar bra!

Hur får du sådan volym?

Svar: Jag har ett väldigt fluffigt och stort hår och har haft det i hela mitt liv. Volymen och tjockleken är något som går i släkten både på min mammas och pappas sida. Så där har jag haft tur även om jag inte var så förtjust i det när jag var yngre, hehe.

Hur stylar du ditt hår?

Svar:   Efter duschen brukar jag oftast bara föna håret torrt och låta det vara. alltså använder jag inga locktänger eller sådant för att få till ”svallet”. Det finns där naturligt. Däremot kan jag föna till mitt egna svall så att det blir slätt och inte så frissigt. En sak som är viktigt: Jag brukar alltid spruta i ett par sprut med värmeskydd innan jag fönar det. Senaste tiden har jag använt Uniq One som ni hittar till ett bra pris HÄR.

Vissa dagar när jag vaknar upp och håret känns torrt brukar jag krama i lite olja i topparna och då brukar jag använda, denna.

Hur ofta tvättar du håret?  

Svar: Jag duschar håret 1-2 gånger i veckan och är noggrann med att inte göra det oftare än så. Eftersom jag har ”vänjt” av det så blir det heller inte lortigt och fett.

Vad skulle du ge för tips för den som vill få mer volym, längre samt tjockare hår?

Svar: Jag skulle börja att vara väldigt noggrann med att äta ordentlig med mat och få i sig av alla de vitaminer kroppen behöver. Mår du och din kropp dåligt så speglar det sig på ditt hår, din hud och dina naglar. Framförallt för oss tjejer. Så ät bra mat och drick mycket vatten. För att få mer volym så är ett tips att föna håret upp och ner, använda volympuder eller torrschampoo som också kan ha en grym volym-effekt.   Undvik lock och plattång och att sätta upp håret. Tips när man tränar eller vill få undan håret är att istället göra en fläta. Vill du få längre och tjockare hår är ett starkt tips att toppa håret ca 1-2 cm varannan månad. Det gör att håret håller sig friskt och tjockt ner till toppen och gör att det ej blir torrt, slitet och går av.

0

6 Comments

  1. Jag har liknande hår som dig, tjockt och lite lockigt och undrar hur du fönar ditt hår för att det inte ska bli frissigt? Jag tycker bara mitt hår blir frissigare när jag fönar det haha.. Använder du någon rundborste eller så? Skulle inte du kunna göra en video?? Det hade varit super bra och snällt!

    0
    • Jag fönar det med rundborste om jag vill fÃ¥ bort frisset 😀 kram!!

      0
  2. En till fråga! Hur brukar du sova med ditt hår?? Tex utsläppt, lös boll på huvudet eller fläta? Håret tovar sig ju bara haha..

    0
  3. varför har inte jag sÃ¥där fint naturligt ”fluffigt”! Mitt blir sÃ¥ jäkla frissigt!! bra inlägg tho <3

    0
  4. silicea är så bra!

    0

Comments are closed for this article!