BALI GUIDE

DSC_9166-3DSC_7274-2DSC_9835DSC_7188DSC_6874

Eftersom jag gjorde en liten röstning på Snapchat angående om jag skulle göra en liten Bali Guide eller ej så fick majoriteten avgöra och det vart ett solklart JA på den frågan. Så här kommer en liten sammafattning på det jag hann uppleva de åtta dagarna jag var där som jag tycker är värt att tipsa er om.

Överlag så är det väldigt billigt att leva i Bali, både när det kommer till mat, aktiviteter, taxi och boende. Det kan vara både bra och glatt att veta. Visum skall heller ej behövas om man inte ska vara där under  ett längre tag.

Nu i efterhand har jag fått lite mer kött på benen och vet exakt vad jag vill göra nästa gång jag åker dit. Därför tipsar jag även om dom sakerna som jag ej hann göra men skulle vilja göra nästa gång.

ENJOY!!

DSC_6265DSC_8064-2DSC_6395DSC_8209

Seminyak

Tips är att påbörja eller avsluta sin resa på Bali här då det ligger väldigt nära flygplatsen. Här finns MASSVIS av härliga caféer och hälsohak samt mysig shopping. Ska även finnas bra stränder här, vi hann dock inte besöka någon.

Matställen/Caféer:
Shelter (Se bilder från vårt besök här)
Café Organic
The Spicy Coconut
Earth Café
Sea Circus

Beach clubs:
Potato Head beach club
Cocoon Beach club
Hotel W beach club

DSC_6965DSC_6891DSC_7405DSC_7206-2DSC_6506DSC_6869-2DSC_7002

Ubud

Alltså GRÖNSKA är vad detta ställe är. Här skall man helt klart hyra en villa i regnskogen tycker jag. Så sjukt häftig upplevelse. Vi bodde i Villa Shimha som är en villa ut mot regnskogen och sedan på Wapa Di Ume som är ett Spa resort.

Tips på mysiga matställen/Caféer:

The Elephant (se bilder från vårt besök här)
Yellow flower café (se bilder från vårt besök här)Watercress café (se bild från vårt besök här)
Clear Cafe

Saker att göra:

Besöka Monkey Forest som är en skog med vilda apor. Var bara försiktiga för dom kan hoppa på en 😉 haha. Se bilder från vårat besök, här!
Gå på Yoga. Har hört att ”The Yoga Barn” skall vara super bra! vi hade yoga på hotellet vi bodde på.
Besöka vattenfall, vi var på Tegenungan, se bilder därifrån, här!
Besöka Risfälten, se bilder från när vi var där, här!
Shoppa i småbutiker, vi gick längs monkey forest street där dom hade lite klädaffärer. Däremot tror jag det finns andra gator som har lite mer häftig och billig inredning så som korgar, linne-lakan, porslin och keramik.
Ta massage. Otroligt billigt och skönt!
Leta upp en bra Hike i närheten av där du bor.
Hyra moppe.

DSC_7017DSC_9534DSC_6889DSC_7661-2DSC_6485DSC_6492-2

Uluwatu

Stället vi ej hann besöka men som jag garanterat skall besöka nästa gång då jag tror enligt vad jag har hört, kommer bli mitt absoluta favvo-ställe på Bali. Här är nämligen surfarnas paradis. Det är här man hittar dom vackra stränderna, grymma vågorna,  bad-grottorna och alla snygga surfer-dudes 😉 Dit måste med andra ord NI åka för att sedan tipsa mig. Men jag har trots att jag inte varit där gjort en liten research på vilka ställen som skall vara schyssta att besöka när man är där och vad som är poppis att göra.

Mat:
Nalu Bowls
The smoothie shop Café
AYU’S food from the heart
YumYum Café
Coco & poke

Att göra:
Surfa
Besöka Tempel (Pura luhur) som skall vara mysigt att besöka för att se solnedgången.
Bada i grottorHyra moppe


Det var allt jag hade och tipsa om för denna gång. Jag vill så gärna åka dit igen så har ni några fler tips, kommentera gärna nedan så kan vi alla hjälpa varandra och bidra till en fantastisk upplevelse på världens härligaste ö!

HAVE FUN & TAKE CARE <3

0

Comments are closed for this article!