A LITTLE JAMAICA GUIDE

DSC_2825DSC_4174 DSC_2908-2DSC_4121DSC_3695 DSC_3467 DSC_3831DSC_3305 DSC_3903 DSC_4123

More from Jamaica.

Jag och Kevin pratade om det häromdagen. Vi hade önskat att vi haft en vecka till där borta. Vi hade velat åkt och tittat på blandannat Bob Marleys hem som vi inte hann åka till eftersom det var fullbokat, tyvärr. Plus lite mer runt om i byarna och eventuellt något mer vattenfall. Men annars kände vi oss nöjda med två veckor. Vi hann med mycket ändå!

Aktiviteter: För er som undrar så var vi på Montego Bay som ligger på den norra sidan av Jamaica. Om ni ska åka till dit kan jag varmt rekommendera YS Falls som var jättefint. Vi var där tidigt på förmiddagen så vi slapp undan alla turister. Vi besökte även Rick’s Café som var hur coolt som helst. Vill man se solnedgången som stället är känt för förutom deras hoppklippor så ska man åka dit på eftermiddag/kvällen. Vi åkte ju även och besökte Black River som är en krokodilflod med 300 vilda krokodiler. Där fick man färdas i en båt och hade man tur fick man syn på en eller två 🙂 Vi fick se ca 15 stycken! Så spännande och lite läskigt på samma gång. Innan man hoppade på båten gick vi igenom säkerhetsregler för ifall någonting skulle hända, haha. – Hjäälp!!

Shopping: Shoppingen är inge vidare och det finns nästan bara turistshoppar. Jag frågade faktiskt en guide om det fanns något shopping-center eller liknande och han sa att det inte var någonting att hänga i julgranen. Det var endast turistshoppar. Vi besökte ett ställe som hette ”Time square” där det skulle finnas butiker men det var endast souvenirer. Så ha inga höga förväntningar på det 😉 Men å andra sidan.. Så åker man väl inte dit för shoppingensskull? hehe.

Mat: Maten var så himla god i Jamaica. Det som var mest poppis var: Jerk Chicken. Jerk är en karibisk kryddblandning som används till kyckling eller fläskkött. Till det serverades det ris, bönor etc. Annars bjöds det på mycket fisk, skaldjur och Patty’s som ser ut som en pirog ungefär. Mums för maten!

Klimat: Behagligt. Varmt och skönt dagtid, men på kvällarna lite svalare (man satt liksom inte och svettades). Lite regnskurar kunde det även komma då och då, men det gick över lika snabbt som det kom.

Folket: Väldigt trevliga och snälla. <3 Kan inte förstå att Jamaica ändå är ganska kriminellt om man åker till fel ställen. Man har liksom så svårt att tro det när man stöter på alla dessa härliga och gladamänniskor. Men det är ju ett väldigt fattigt land, så det blir väl kanske lätt lite kriminalitet då. Bestämmer man sig för att åka till Kingston fick vi höra att man skulle vara lite vaksam.

Hoppas ni känner att ni fick lite mer kött på benen nu. Har ni några fler frågor om vår resa till Jamaica så får ni hemskt gärna ställa dem i kommentarsfältet nedan <3

0

Comments are closed for this article!