WORKOUT SCHEDULE

DSC_9246 DSC_9252-2

Det är fler som undrat vad jag tränar nu när det är slut på Bikini Fit och även hur jag tränar inför Jamaica så jag tänkte svara på det i det här inlägget.

Jag kör på enligt mitt eget schema och upplägg som jag kört på i flera år och som gjort att jag kan hålla mig i god form året om. Dock får man vara noga med att höja ribban succesivt så att inte kroppen vänjer sig. Det ska ju hela tiden vara en utmaning och kännas jobbigt.

Jag kör kondition ca 3 ggr i veckan och styrka 2. Ibland går jag på spinning, ibland kör jag intervaller, ibland något annat pass. Sen kör jag armar, ben, rygg och mage på gymmet.

Så här kan till exempel ett bra veckoschema se ut:

MÃ¥ndag: Intervaller, mage
Tisdag: Uppvärmning crosstrainer 15 min, träna ben
Onsdag: Spinning, armar
Torsdag: intervaller, rygg
Fredag: Valfritt beroende på vad jag känner för och om jag känner för att träna ? Här brukar jag känna mig väldigt mör efter veckans tidigare pass.

Jag tycker att intervaller är helt klart det bästa för att uppnå snabba resultat och för att jobba upp sin återhämtning och sitt flås. Jag har lite olika intervaller jag brukar köra, vissa med fokus på att det ska vara tungt för benen, då kör jag på hög lutning på löpbandet och vissa intervaller med fokus på flås och snabbhet. Då blir det mindre lutning och högt tempo. Mina intervaller brukar vara mellan 15-25 minuter. Så det är en väldigt snabb och effektiv träningform. Precis i min smak ?

Vila är viktigt, så jag brukar köra vila på helgerna. Det tycker jag är skönt och det hjälper mig att hålla mig till bra rutiner i veckodagarna osv.

Inför sommaren eller en resa så ser inte mitt upplägg annorlunda ut. Då handlar det bara om sunt förnuft. Dra ner på bullar, godis och socker helt enkelt! hehe. Jag kan även lägga in en och annan morgon powerwalk i veckodagarna också. Det är ju även den snällaste formen av träning för dina ben och som ger väldigt bra resultat, speciellt innan frukost.

Så kan det alltså se ut för mig. Hoppas ni fick svar på det ni undrade och fann detta intressant. Kommentera ifall ni undrar något mer <3 Lycka till med hälsan!!

0

Comments are closed for this article!