POLLY KLADDKAKA +

DSC_4349a

Här kommer receptet ni alla väntat på, hehe. Gör nu denna till helgen, bjud hem tjejerna/familjen/pojkvännen och mumsa i er!

Ingredienser

  • 150 g Smör
  • 150 g mörk choklad 70%
  • 100 g rostade salta cashewnötter (inte nödvändigt)
  • 3 ägg
  • 2 dl Arla Köket färskost naturell
  • 2 dl rårörsocker (eller vanligt)
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g segt chokladgodis, t ex Polly (mamma tog fazer choklad också)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 °. Smörj en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter och ströa med råsocker. Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt det smälta under omrörning. Ställ åt sidan. Hacka nötterna grovt. Dela ett ägg i gula och vita, rör ihop gulan med färskosten. Visp ihop sockret med äggvitan och de resterande äggen, vispa ner chokladen. Vänd ner nötter, mjöl och hälften av godiset. Häll chokladsmeten i formen. Klicka i färskosten och rör runt så att det blir ett mönster i kakan. Strö över resten av godiset. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min, den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass. MUUUUMS!!

0

Comments are closed for this article!