GOOD STUFFS +

DSC_3574 DSC_3572

Här kommer tips på bra saker som ökar ämnesomsättningen rejält och har andra bra fördelar för dig som vill shapa till inför sommaren.

1. Grönt te. I samband med motion så bränner grönt te fett och ökar din ämnesomsättning. Det innehåller mycket antioxidanter och förhindra hjärtsjukdomar & stroke, även cancer genom att sänka nivån av ditt kolestrolvärde och hämmar cancercellerna från att växa och sprida sig.

2. Grapefrukt kan hjälpa dig att gå ner i vikt och ökar din ämnesomsättning. Bra att äta på morgonen innan powerwalk tillsammans med en kopp grönt te ger det en bra effekt.

3. Citronvatten hjälper dig bland annat att få igång på magen och matsmältningen (tips, drick citronvatten det första du dricker på morgonen). Citron är bakteriedödande och bra för ditt immunförsvar eftersom det innehåller mycket C-vitamin. Citron ge räven din hy lyster.

4. Äppelcidervinäger. Innan varje måltid jag äter nu under min kostschema-period så tar jag 1 matsked Äppelcidervinäger blandat med 1 dl vatten och dricker. Det smakar inte bra, men det hjälper till att hålla blodsockret på en jämnare nivå mellan mina måltider (bra om man blir sötsugen efter maten, vilket jag alltid blir).  Nedbrytningen av kolhydrater går långsammare med hjälp av ÄCV och på så sätt sänks GI-värdet. Genom den jämnare blodsockernivån du får upplever man också en längre mättnadskänsla. Starkt tips!!

5. Olivolja. Jag som älskar såser och dressingar är oljan min ”Saver” under den här perioden. Jag brukar ringla över lite olivolja över min lunch och middag istället för sås och det funkar faktiskt riktigt bra! Ett mycket nyttigare och bättre alternativ för sås till maten, helt enkelt.

0

Comments are closed for this article!