SUMMERING / SF – LA – LV – SB – HAWAII +

Summan av kardemumman

San Francisco är en härlig stad med shopping och sevärdigheter som Golden Bridge, alcatraz etc. Vi var där i en vecka och det var helt perfekt, längre tid än så behövde man inte för att upptäcka SF. Vi hann med allt vi ville. EF skolan var väldigt fräsch och nära havet och pirarna. Från skolfönstret såg man äen Golden Bridge.

Los Angeles känns mer utspritt och större. En bil kan vara väldigt bra att ta sig runt med. Jag gillar LA super mycket med de fina stora husen, stränderna och härliga motionslederna längs beachen. Folk är väldigt trevliga och vädret är nice. Där befann vi oss i endast 4 dagar och kände att vi skulle behövt lite mer tid för att hinna med allt vi ville. Skolan låg nära stranden men inte MITT i LA, utan lite utanför. Redondo heter stället.

Las Vegas var något utöver det vanliga. Det var en sådan otrolig värme när vi var där, hela 123 grader varmt vilket i Sverige (om man översätter) är typ 46-50 grader tror jag. Det var SJUKT, har aldrig varit med om liknande. Men det var en upplevelse bara det. Och att sedan påvägen dit stanna mitt i öknen och käka glass kändes helt crazy, hihi. Vegas är väldigt maffigt och ett roligt ställe att ta sig till speciellt som 21 åring då man kan besöka alla coola casinos och klubbar. Det finns gigantiska shoppingcentrum och massvis av andra sevärdigheter i hela vegas. Hotellen är grymma!

Santa Barbara, vilket himla mysigt ställe alltså. Detta kan vara favoriten faktiskt. Det är ganska chill här och folk glider omkring på sina longboards, hänger på beachen med surfingbrädorna, sitter på mysiga uteserveringar och bor i väldigt dyra hus. Stämningen är så härlig och alla är verkligen otroligt trevliga mot varandra! EF skolan här var den finaste skolan tycker jag. E ganska gammal byggnad med väldigt trevliga lärare och skolpersonal (som på alla de andra skolorna). Jag tror detta ställe kan vara ett böand det roligaste ställena att åka på språkresa till. Miami Beach och Santa Barbara, Mina favvoställen!

Hawaii resan fick jag av mina älskade föräldrar i studentpresent och den var fantastisk. Jag och Hanna önskade dock att vi kunde stannat kvar där längre då vi hade så HIMLA mycket vi ville göra. Bada med hajar, skydive, Hike, besöka north shore, Diamond head etc. Dit kommer vi åka snart igen, helt klart!

Vilken månad jag har haft och va mycket fint jag har varit med om under dessa fyra veckor. Jag är otroligt tacksam för att jag får chansen att göra det här och jag rekomenderar er varmt att också göra en sådan här resa om ni har möjligheten till det <3

0

Comments are closed for this article!