BANANA / WALNUT CAKE (HEALTHY) +

Ett inlägg kommer lastat med ett riktigt bra recept på banan & walnöts kaka, denna smakade exakt som sockerkaka fast banan-smak då… Super god!

3 mellanstora bananer
2,5 dl valnötter
2,5 dl mandelmjöl
2 matskedar kokosolja
2 vispade ägg
2 teskedar vaniljextrakt
1,5 dl onebake (proteinpulver i valfri smak, naturell tog jag)
1 matsked honung
1 tesked bikarbonat
1 tesked bakpulver
1 tesked kanel
1 nypa salt

Sätt ugnen på 180 grader.
Mal ned valnötterna i matberedaren eller mixern tills det är finfördelade. Lägg därefter i kokosolja och proteinpulver och mixa tills du får en smörliknande konsistens. Skala bananerna och lägg i dem också. Mixa tills du får en smet. Vispa äggen i en stor skål och häll sedan i den andra smeten där i tillsammans med de övriga ingredienserna: mandelmjöl, honung, bikarbonat, kanel, bakpulver, vaniljextrakt och salt. Mixa allt!

Smörj en brödform i olja/smör (kokosolja funkar utmärkt) och i med smeten och grädda i cirka 25-50 minuter i mitten av ugnen.    Ytan ska vara lite krispig. Ta ut kakan och låt svalna i 10 minuter!

Topping

Till detta underbara bakverk hade vi kokosvisp och valnötter. Du vispar kokosmjölk (obs inte lätt kokosmjölk)  och tillsätter lite stevia, vispa till önskad konsistens (jag råkade vara lite ivrig, så den vart lite för rinnig, men) och sedan var det klart!

SAY YUMMI

 

0

Comments are closed for this article!