HEALTHY CHEESECAKE MUFFIN +

Vem säger att det är tråkigt att ibland vara lite nyttig?

Här kommer ett kanon bra recept på nyttiga cheesecake-muffins jag gjorde i fredags. Dom blev sådär otroligt mumsiga att jag åt flera stycken, men med gott samvete.. hehe.

Börja med botten:  

  • 3 äggvita (släng inte bort gulan då den kommer behövas till fyllningen)
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 och 1/2 tsk fiber husk

Nu till fyllningen:  

  • 300 g lätt philadelphia ost (jag tog naturell)
  • 1 och 1/2 dl stevia
  • 3 äggulor
  • Pressa i lite Lime
  • 1 tsk Vaniljpulver (arom)

Nu till toppingen:

  • 500 g hallon
  • 2 msk psylliumfrön

Gör såhär… Sätt ugnen på 150-200 grader. Börja med att ta fram en bunke och häll i alla ingredienser till bottnen på kakan. Blanda ihop ordentligt och lägg sedan smeten i muffinsformarna som ligger på plåten. Sätt in dem i ugnen och låt de gräddas i ca 10 min. Medan de är i ugnen börjar du med fyllningen. Häll ingredienserna i en ny bunke och rör om ordentligt. Inga klumpar får förekomma. Därefter tar du ut formarna från ugnen och lägger i fyllningen i formarna. In i ugnen igen och låt gräddas i ca 30-35 min. Håll koll så det ej bränns.

När det sedan gått 35 min, tar du ut cheesecake-muffinsen och låter det svalna och sätter sedan in dem i kylskåpet i ett par timmar. När det sedan är dags för servering gör du iordning toppingen som i mitt fall var hallon mixade med psylliumfrön. Bred ut det med hjälp av en liten sked och toppa med en limeskiva!

VARSÃ…GODA OCH SMAKA!

 

0

Comments are closed for this article!