RODD +

Photo: Clas Lundin

Vi börjar här.. Med uppvärmningen och lite cardio!  

När jag värmer upp inför ett styrkepass eller känner mig trött på löpbandet, crosstrainern etc så brukar jag köra roddmaskinen. En bra maskin som inte sliter så mycket på kroppen om man har t.ex. problem med benhinnor eller knäna. Det går även att köra ruskigt jobbiga cardio-pass på denna lilla maskin. Jag brukar försöka köra 1000 m så snabbt jag bara kan och hela tiden försöka slå mitt eget rekord. Efter 1 km på roddmaskinen i snabbt tempo är man rätt mör vill jag lova!

Det är som Dave (dflex) brukar säga till mig. Det handlar om att chocka kroppen. Om du gör saker du alltid har gjort kommer du heller inte att se någon större skillnad. Om du chockar kroppen med någonting nytt eller med lite variation så kommer också resultaten. Va inte bekväm eller feg! våga testa och utmana

Mer om cardio i form av intervaller, löpning, PW kommer framöver.

 

0

Comments are closed for this article!