WHAT I THINK ABOUT DIET, PILLS & RAPID WEIGHT LOSS +

Min  syn på dieter, piller och hetts-viktnedgång

Jag tror att alla har varit inne i sina perioder då de tänkt.. Nej nu har jag ätit alldeles för mycket skit denna helg/lov/period (ångest), from Måndag är det jag som trappar ner på käkandet och tränar stenhårt för att tappa kilona jag gick upp under denna helg. Man lyckas första dagen, kanske en bit in på andra, eller tredje. När helgen börjar närma sig så brister det. Konstigt? – nej.. Inte egentligen. Kroppen säger självklart ifrån efter ett tag. Den behöver all näring, vitaminer och mat den kan få för att man ska orka. För att vi ska fungera som en frisk människa. Dessa små fix idéer vi ibland får för oss, dom pajar alltihopa. Dom pajar våra kroppar, vår ämnesomsättning, vårt humör och våra mål. Du får varje gång börja om från ruta ett (måndagen efter helgen är ruta ett). Jag är nästan helt säker på att alla har varit inne på detta spår någon gång eller iallafall liknande spår, har jag rätt eller fel?

I varje tidning står det om ”den nya super-dieten, skippa kolhydraterna och du rasar i vikt”, ”drick denna magiska soppa i 4 veckor, tappa kilona”.. You name it. Det räcker med att du går till närmsta tidningsställ på affären så förstår du vad jag menar. Klart man blir nyfiken, impad och bra sugen på att testa(?) det blir iallafall jag. Men någonstans där bak i mitt huvud säger det att dessa dieter inte skulle funka. Det skulle inte funka i längden. Klart man går ner i vikt av att dricka soppa i fyra veckor. Likväl som om du skippar kolhydraterna ett tag. Nu har det kommit ytterligare en diet. Den säger att man Bara ska äta kolhydrater och du tappar kilon. ALLT handlar om en enformig kost och du tappar kilona enligt dieterna. – Ja kilon tappar man sålänge man håller sig till dieten. Men kommer man hålla den dieten genom hela livet? – Det skulle aldrig jag orka iallafall. Ett helt liv utan kolhydrater (pasta,ris,potatis,vitt bröd). Ett helt liv med BARA soppa. – Nja, jag tycker det låter ganska ohälsosamt, extremt tråkigt och orealistiskt. För mig skulle det aldrig funka iallafall, det är en sak som är säker! det kanske kan hjälpa en bit på vägen. Men inte i längden.

För att inte ens prata om alla läskiga bantningspiller som finns ute på marknaden idag. Om du äter dessa piller så tappar du aptiten, det svullnar i magen och du känner ingen hunger längre. Bara en sån sak. Visst låter det hemskt och magiskt på samma gång? tänk vad ett litet piller kan göra. Vem lever på bantningspiller genom hela livet? hjärnan lurar kroppen att den inte behöver mat, näring och vitaminer. Det låter helt sjukt och fruktansvärt hemskt. Men sen då.. När du är nöjd med din vikt och form pga Pillerna. Ska du börja äta som vanligt igen då? nej då går du ju upp i vikt eftersom dessa piller lurat din kropp från första början. Plus minus noll.

Att äta hälsosamt, allsidig kost, unna dig ibland och att träna. Det är nog det enda man kan lita på. Du kan lyckas med vad du vill oavsett. Du behöver inga piller för att bli smal, gå ner i vikt, tappa kilon. Du behöver inte gå på diet för att lyckas med ditt mål. Om man vill vara i form genom hela livet så är nog ”Äta, sova, träna, må bra” det enda som verkligen funkar. Tror jag iallafall!

Ät och träna fram den finaste modellen av dig själv. Alla är inte uppbyggda på samma sätt. Jämför dig aldrig med någon annan. Vi alla har olika gener. Bra som dåliga.. Smala, kurviga, normala som tjocka. Men ingenting är omöjligt. Det enda du behöver plocka fram i dig själv är viljan och styrkan. Då lyckas du med vad du vill. Exakt vad du vill. Bestäm dig bara för det och plocka fram envisheten i dig själv! den finns hos oss alla, någonstans.

Jag äter allt, tränar och mår underbart bra. Märker skillnad och resultat. Nu jäklar ska jag nå  mitt  mål!

Sen tänkte jag avsluta detta inlägg med att påminna er om citatet som står inskrivet på mina revben ”La beauté vient de l’intérieur” – Skönhet kommer inifrån. Never forget that beauties!

Den här veckan blir det hårdträning.. Är ni med mig?

0

Comments are closed for this article!