3 SAKER

Imorse körde jag mina älskade intervaller för första gången på hela 5 veckor, det var ännu tuffare än vad jag till och med tänkt att det skulle bli, men jag tog mig igenom det och efteråt satt jag på löpbandet och bara kände lyckoruset börja bubbla upp inom mig. I’M BACK. Efter dessa 24 svettiga minuter postade jag en fråga på Instagram, jag frågade er vad ni gillar att göra för eran hälsa och jag blev så inspirerad efter att ha läst igenom alla era svar att jag nu tänkte göra ett inlägg med 3 SAKER på olika kategorier. Jag tänkte att kategorierna skulle vara ”3 träningspass”, ”3 mattips”, ”3 feelgood aktiviteter” och slutligen ”3 vardagliga saker jag älskar”, hoppas ni får lite inspiration och vår-pepp!

3 Träningspass  

1. Jag måste börja med att säga mina intervaller, dom är faktiskt bäst 😊  för er som missat dom så är det följande upplägg:

Upplägg:
24 min totalt / allt som allt 12 intervaller
Spring 1 minut
Vila 1 minut

Lutning: 5, Hastighet: 16 (jag började inte på 16 när jag körde dessa från första gången så här får man själv känna av vad man orkar)

2. Cirkelpass, detta har blivit min styrketräning nu förtiden. I cirkeln kör jag styrka med fokus på olika muskelgrupper, jag upprepar cirkeln 3 gånger och kör varje övning i ca 40 sekunder. Tips är att lägga in en pulshöjande övning där emellan för att få upp flåset ordentligt om man gillar det ?  Längden på passet blir beroende på hur många övningar man har lagt in, ibland kör jag 6 övningar, ibland mindre.

3. Boxning och GRIT. Jag kan inte välja utav dom två, båda är favoriter och sjukt roliga träningsformer som kompletterar min övriga träningen väldigt bra.

3 mattips till vardags

1. Sötpotatissallad med fetaost. Ett vegetariskt alternativ som är otroligt gott, hälsosamt och mättande. Skulle kunna äta det varje dag tror jag 😊  hehe.

2. Summer rolls. Fick upp ögonen för dessa när jag var på Bali förra året och insåg hur enkelt, snabbt och gott det faktiskt är att göra helt själv hemma. Jag brukar ha i handskalade räkor, avokado, morötter, soya, chilimayo och jordnötter – MUMS!

3. Fisk med potatis, gröna ärtor, citron och en god sås – också så gott och underskattat! Här kan man ha både rom/dill-sås, vitvinssås eller citronsås.

3 feelgood aktiviteter  

1. Unna dig en fin och vårig sport-look och ta sedan med dig en vän ut för en solig långpromenad. Avsluta med en kaffe eller en god smoothie/juice.

2. Planera in något mysigt till helgen, kanske bjud hem några på en härlig brunch, boka in en mysig långlunch eller varför inte lyxa till det med en blow dry. Jag tycker det är en så lyxig grej man kan göra för sig själv och det är man värd ibland ??  Det är ungefär samma känsla som att köpa en fin bukett med blommor till helgen, jag älskar sånt 😊

3. Ha en ”feelgood dag”, där du endast fokuserar på att göra saker du mår bra av och gillar. Dessa dagar borde vara varje dag, men varje dag kan heller inte vara en feelgood dag för då skulle det ju tillslut inte finnas något som var det, inte sant? 😊  Så ha en dag med fokus på dig. Jag hade valt att dagen innan städa lägenheten för att vakna upp med vetskapen om att det är rent och fint hemma. Sedan skulle jag gå upp på morgonen för att börja dagen med ett träningspass, därefter komma hem ta en dusch, tända ljus och fixa en mysfrukost hemma. Frukosten skulle nog få bestå av en bit nybakt bröd, en färskpressad juice och en god gröt eller smoothiebowl. Vi får inte glömma en kopp Mollbergs blandning till det. Samt påtår är viktigt. Allt detta skulle avnjutas framför Nyhetsmorgon ?  Efter att jag ätit upp frukosten i lugn och ro skulle jag sedan fundera på ”vad känner jag för att göra idag?”, bara att kunna ställa sig den frågan är feelgood om ni frågar mig. Att ha en dag helt oplanerad och öppen för att hitta på precis vad man känner för ??

3 vardagliga saker jag värdesätter högt

1. Att åka hem och umgås en helg med familjen i Dalarna. Jag behöver nog inte säga mer än så, det är det bästa jag vet.

2. Att vakna upp en fredagsmorgon och känna att jag haft en produktiv vecka. Jag har fått bra med sömn, jag har gjort mitt bästa på jobbet och kanske lite därtill, jag har fått in några bra träningspass och jag och alla i min närhet är friska och mår bra. Att vakna upp och känna det en fredagmorgon eller allra helst varje dag, det värdesätter jag otrolig högt.

3.   Att under måltider, sociala sammanhang lägga ifrån sig mobilerna och fokusera på sällskapet. Det samtalsämnen man kommer in på när inte mobilerna distraherar det är dom bästa, mest intressanta och viktigaste samtalsämnena.

 

Det var allt jag hade och säga för nu. Hoppas ni kände inspiration, glädje och  fick en positiv känsla   efter detta inlägg. Känner ni så, så känner jag att jag har lyckats med min uppgift från mig själv för dagen 😊

3+

6 Comments

  1. Vilken hastighet har du när du ”vilar” ? Eller står du helt still? Hahah mvh trögaste människan

    0
    • Jag hoppar av löpbandet och stÃ¥r still pÃ¥ ”ramen” ☺️

      0
  2. Så fin och klok du är Molly!! <3

    0
  3. Where is your bikini from?

    0
  4. Åh älskar dessa inlägg! <3
    Vad körde du med för hastighet när du började med intervallerna?
    Tycker även det är sjukt läskigt att hoppa av bandet i farten haha.. Har du nÃ¥got tips att dela med dig angÃ¥ende det? 🙂

    0
  5. Åååh va gott det lät med summer rolls! Kan vi inte få ett inlägg i hur detta görs? ? eller finns det redan kanske??

    0

Comments are closed for this article!