EN TVÃ…-RÄTTERS TORSDAGSMIDDAG

DSC_9374 DSC_9343 DSC_9361DSC_9373 DSC_9337

Efter att Sandra slutade jobbet idag så ringde hon mig och frågade om jag var sugen på sötpotatissoppa till middag. Och det fick det bannemig bli. Så himla gott med varm mat nu när det börjar bli kyligare ute och allra helst en varm, krämig soppa.

Ingredienser för två personer:
3 sötpotatisar
buljong
1 burk kokosmjölk
1 gullök
flingsalt
Lime

Topping:
Rostade pumpakärnor
Rostade kokosflingor
Riven Parmesan

Gör såhär:
Skala och skär potatisarna i små tärningar, skala och hacka löken, koka upp det tillsammans i varmt vatten tills potatisarna blivit mjuka. Häll ut lite av vattnet så att det precis täcker potatisarna. Häll i Kokosmjölken, buljongen och salt. Mixa med en stavmixer. Squeeza en lime över, toppa med pumpaflingor, riven parmesan, koksflakes och flingsalt.

Smaklig måltid <3

DSC_9397 DSC_9376 DSC_9381 DSC_9399DSC_9382 DSC_9390

Som känt sedan innan så kommer sockersuget alltid efter middagen (iallafall om ni frågar mig). Så vi köpte faktiskt ingredienser till att testa oss på en nyttig variant av saffranspannkaka.

Ingredienser för två:
1 stor (eller två små) mogna bananer
2 ägg
1 paket saffran
1/2 dl havregryn

Topping:
Vanilj kesella
Varma blåbär
Kokosflingor

Gör såhär:
Mixa banan med äggen och häll i saffran efter hur mycket smak du vill ha. Stek i kokosolja och toppa sedan med vaniljkesella, kokosflingor, varma blåbär och pudra slutligen på lite saffran.

Där har ni en perfekt två-rätters middag som passar perfekt såhär års 😀

0

3 Comments

 1. Gud vad gott ? betalar du någon typ av hyra till din syster när du bor hos henne? Samt jobbar hon för dig och får betalat eftersom hon fotar dig så mycket? Nyfiken bara. Hon verkar vara en sån otroligt genomsnäll person, och du med såklart??

  0
 2. Hi Molly! You’re one of the bloggers I admire the most. I love your vlogs, I always watch here from Brazil. xoxo

  0
 3. Heej!

  Jag såg din instagrambild igår som sa att det var 30% på dina smycken. Men så när jag skulle gå in på safirs.com så var det inte 30%. Därför struntade jag i att köpa. Nu såg jag att du skrivit i kommentarsfältet angående en rabattkod. Den fungerar tyvärr inte längre. Supertråkigt. Inte finns det möjlighet att få det förlängt pga ”black weekend”?☺️ Hjälp en studerande dalatös i nöd???

  0

Comments are closed for this article!