ATT RANNSAKA SIG SJÄLV

Hej min hjärtan, hur mår ni idag? Jag mår faktiskt jättebra. Jag har haft en produktiv måndag och känner mig glad och laddad på en ny vecka <3

En sak jag dock har tänkt på är att det känns som att det är ganska många som inte mår på topp just nu – Är det bara en känsla jag har eller är det faktiskt så? Jag vet inte om det är på grund av att hösten börjar smyga sig på eller om det har med dagens stressiga samhälle att göra. Men något jag själv tänkt på och som brukar hjälpa mig när jag känner mig stressad, tankspridd eller tom på energi är att försöka sätta mig ner och rannsaka mig själv. Det vill säga att man ifrågasätter sig själv varför man känner som man gör. Det är så lätt att man bara ”accepterar tanken” eller känslan man har över att man känner som man gör istället för att faktiskt ifrågasätta den.

1. Vad känns jobbigt just nu?
2. Varför tycker jag att just det känns jobbigt?
3. Vad beror det på att jag känner så?
4. Vad kan jag göra åt det?  

Jag kallar det att ”Bena ut sig själv” haha. Som att rensa ben på en fisk. Det känns väldigt skönt när man sätter sig ner med sig själv och tar sig en redig funderare genom att göra på det här viset om ni frågar mig. Med det sagt hoppas jag att detta kan hjälpa någon annan där ute <3

Det är så viktigt att man tar hand om sig, lyssnar på sig själv och ger sig själv tid och andrum!

0

7 Comments

 1. Så sant! Har gjort samma reflektion och finner detta i flera av mina umgängen. Tror det kan vara som du säger en blandning av dagens samhälle och den klassiska höst stressen! Tror det är viktigt att hitta stunder för sig själv och hitta saker som motiverar och ger energi i vardagen!
  Du har så fin blogg!
  Kram

  0
 2. Så viktigt att bara umgås med sig själv ibland och ha det lite tråkigt ❤️

  0
 3. Du har helt rätt ❤️
  Och har märkt samma sak, jag är själv en av dom personerna. Aldrig varit så förvirrade och stressad som nu .
  Kram

  0
 4. Förlåt för lite ot men har följt dig några år fast bara då och då på blogg och insta för din sköna stil och snygga bilder men så började jag titta på dina vloggar och klipp på Youtube och jag måste bara få säga att du verkar så himla otroligt go, jordnära, rolig och avslappnad och du är numer min inspirationskälla nr ett! Blir verkligen glad och peppad av att lyssna på dig. Keep it up! Kram Anna

  0
 5. Precis vad jag behövde läsa. Jag har också känt av att det är rätt så många som är lite vilsna just nu. Tror det beror på den fantastiska sommaren vi har haft som har gått mot sitt slut och att hösten är påväg. Känns skönt att veta att man inte är ensam. Tack för ett fint inlägg <3

  0
 6. Åh vilka fina tekoppar, vart är de ifrån?

  0

Comments are closed for this article!