MITT PERSONLIGA Ã…RSBOKSLUT 2019

När vi låg på stranden häromdagen så sa Sandra att hon och en vän hade gjort ett  â€årsbokslut” av 2019. Vi alla satt och såg frågande ut och undrade vad hon menade med det, så hon förklarade och det hela var så bra att det slutade med att både jag, mamma och pappa gjorde en likadan fast muntlig. Nu förstår jag att ni är lika nyfikna och undrar vad som menas med detta så jag tänkte faktiskt dela med mig av mitt och sedan utmana er att göra detsamma.  

Jag har ju alltid sagt att det är nyttigt att bena ut sig själv dvs rannsaka hur man känner och hur man mår och det är egentligen precis det som dettaa personliga årsbokslut går ut på.  

 • Ta 3 saker som varit mindre bra med 2019
 • Ta 3 saker som varit bra med 2019
 • Ta 3 saker du vill ska hända/fokusera på under 2020

Mina 3 mindre bra saker med 2019 har varit:

 1. Ingen struktur och fokus. Vissa saker har jag inte kunnat påverka och andra har jag kunnat påverkat fast jag inte gjort det. Så som att jag inte haft en trygg och fast punkt, dvs ett hem. Det är något jag ej kunnat påverkat förens vi faktiskt hittade ett hem som vi sedan nu i höstas kunde flytta in i. Jag hade däremot kunnat påverkat att jag hade mer struktur i jobbet och hur jag valt att hantera mina känslor. Ibland kan det vara svårt, just när det har med ens välmående att göra, mår jag inte 100% så blir tyvärr exempelvis jobbet väldigt påverkat av just det då jag har ett relativt officiellt liv där jag delar med mig av mig själv varje dag och då kan det vara svårt ibland.
 2. Anpassat mig för mycket. Jag är en person som anpassar mig väldigt lätt och det är en egenskap jag gillar med mig själv, men ibland kan jag sätta mig själv för mycket åt sidan och det har jag tyvärr gjort under 2019. Det är viktigt att inte glömma bort sig själv och vad som är viktigt för en själv också. Ã…terigen är att hitta balansen nyckeln till det.  
 3. Känslomässig berg och dalbana. Jag har mått upp och ner av personliga skäl, inget jag har kunnat gjort något åt utan det har bara känts jobbigt och en period jag bara varit tvungen att ta mig igenom.  

Mina 3 bra saker med 2019 har varit:

 1. Vi har köpt lägenhet och jag har hittat min trygga punkt där jag kan känna mig lugn och hemma <3 jag har nog aldrig insett så mycket som detta år hur viktigt det är för mig att ha en fast punkt och sitt eget hem.  
 2. Jag har lärt mig otroligt mycket under 2019, både om mig själv och om andra. Både privat och jobbmässigt. Att vara extra stark när det behövs, inse sitt eget värde och att våga lita på att det löser sig och allting kommer bli bra. Dåliga perioder är temporära och något som går över, det handlar bara om att lära sig hur man ska ta sig igenom dem och bära med sig det sättet till nästa gång man går igenom ett ”tuff” period. Man behöver både toppar och dalar i livet, annars uppskattar man inte det bra. Man får bara inte glömma bort att allt blir bra även när det känns jobbigt.
 3. Jag har vågat påbörjat något som för mig är väldigt stort och läskigt och som jag kommer spinna vidare på under 2020.  

Mina 3 saker jag vill ska hända under 2020:

 1. Jag ska fokusera mer på mig själv med allt vad det innebär. Vad vill jag göra? Bra, då gör jag det. Detta ska bli mitt år av välmående, utveckling och fokus.  
 2. Struktur. Jag ska hitta tillbaks till min struktur som jag alltid har haft och mår så otroligt bra av att ha. Detta kan vara en liten balansgång när man är i ett förhållande och speciellt när det handlar mycket om att kompromissa och planering kring ”vart vi ska vara, när och hur länge” etc. Vi bor ju trotsallt på lite olika platser i världen just nu och ibland kan det vara lite jobbigt att få ihop det, men det går med planering och struktur.  
 3. Spendera tid med personer som får mig att må bra och jag blir inspirerad och glad av. 2020 ska bli ett roligt, kärleksfullt år med mycket skratt <3

Nu utmanar jag er att göra detsamma, bena ut er själva och sitt och fundera och skriv ner dessa punkter. Vill ni så får ni så gärna dela med er i kommentarsfältet annars så gör det för er själva. Det är verkligen SÃ… bra och har man det nerskrivet så kan man sedan gå tillbaks och titta och påminna sig själv om dessa punkter när man behöver <3   

32+

Comments are closed for this article!