VÃ…RT BOENDE PÃ… BALI

Boende  

Vi började våran Bali-resa med att åka upp till Ubud som ligger i mitten av ön. Där bor man då i regnskogen som är så vacker och frodigt att klockorna stannar. Ett ställe att besöka om man önskar lugn och ro. Ljudet varierar mellan syrsor och vattendroppar från växterna som nuddar vattenytan pga det fuktiga klimatet. Ljuvligt. Här kan man även hitta bra yoga och meditera om man gillar det.

Första två nätterna bodde vi på Calma Ubud som är ett litet Boutique hotell och har ca 4 rum bara. Poolen var till för gästerna och det fanns även en liten restaurang som fixade frukost, lunch och middag om man ville. Det hela kändes väldigt pittoreskt och mysigt. Det var även bra pris för att bo där.

Boende nummer två i Ubud fick bli på samma hotell som senast när jag var där, dvs Wapa Di Ume. Jag var bara tvungen att visa mamma och Sandra detta då det är så fina miljöer på det hotellet. Jag skulle säga att Wapa är ett lyxigt resort men som håller en väldigt avslappnad och lugn standard. Man får känslan av att man är där alldeles själv, fast än att det är i stort sätt alltid är fullbokat. Det på grund av att området är så stort och att det har flera pooler. Maten på hotellet är även fantastisk, så det blir lätt att man ”håller sig där” vilket kanske är lite tråkigt, haha. Hotellet har även Shuttle-bussar som går till centrala Ubud varje timme vilket är jättebra om man vill gå ut och äta eller kika i butiker.

Sista boendet i Ubud var på Bisma Eight. Ett väldigt modernt hotell som är fullkomligt rätt i tiden när det kommer till i princip allt. Rummen var supersnygga, maten var magisk (både frukost, lunch och middag) och poolområdet var perfekt. Detta var dock ett av det lite dyrare hotellen om man jämför med det första. Men varm rekommendation.

Sist men absolut inte minst hade vi hyrt en mysig villa på Air bnb som låg mellan Seminyak och Canggu. Nu så här i efterhand hade jag helt klart valt att bo inne Canggu. Men detta funkade superbra det också då det bara var en 15 minuters promenad på stranden till ställena vi villa hänga på.

Canggu har enligt mig det bästa caféerna och alla bra beach lounges. Blir alldeles pirrig i kroppen av tanken på stämningen som var där. En massvis av surfare, god mat överallt, vackra solnedgångar, härligt beach-häng och roliga butiker. Allt man önskar i ett verkligen. Vill åka tillbaks dit snart igen och när den gången blir kommer jag även vilja besöka Uluwatu som jag hört skall vara ett underbart ställe på Bali det med. Även kallat surfarnas paradis! <3

0

2 Comments

  1. Åh drömdestination!

    0
  2. Åh, var kommer den persikofärgade klänningen ifrån?

    0

Comments are closed for this article!